marți, 6 septembrie 2011

Cum sa te simiti perfect

A fi perfect este acea limita a existentei care, mereu, poate fi împinsa ...
Perfectiunea se naste la limita dintre existenta si non-existenta, acolo unde se întruneste balansul perfect, armonia perfecta dintre materie si non-materie(spirit). Noi tindem spre perfectiune prin simplul fapt ca suntem constienti de ea
"A sta de-a dreapta Domnului? însemna a fi perfect , si aceasta este imposibil

::Cum sa te simti perfect in fiecare zi::
* Doresti sa ai o viata fericita, plina de succes si echilibrata, dar de multe ori iti lipseste energia, timpul si motivatia pentru a face tot ceea ce ti-ai dori sa faci ? Cateodata alegerile pe care le faci te indeparteaza chiar mai mult de obiectivele tale. Urmeaza aceste zece sugestii practice pentru a te ghida in luarea deciziilor de zi cu zi. Daca le vei adopta iti vor conferi o noua senzatie de vitalitate si bunastare, mai multa multumire fata de locul in care te afli, mai mult entuziasm fata de locul spre care te indrepti si recuperarea sentimentului de echilibru in viata ta. Micsoreaza-ti stresul !

1. Incearca sa faci cate ceva in fiecare zi pentru a-ti atinge obiectivele care te inspira 
A avea un obiectiv care te inspira iti face viata mai vesela si mai palpitanta. Nu conteaza cat de marunta este activitatea ta, dar daca te angajezi sa faci cate ceva in fiecare zi pentru a te apropia mai mult de obiectivul tau, vei avea un sentiment mai puternic de implinire.

2. Alege o alimentatie mai hranitoare 
Nu poti actiona la capacitatea ta maxima daca nu ai suficienta energie sau esti bolnava. Daca nu tii cont de sanatatea ta si iti neglijezi corpul, acest lucru se va face simtit. Daca iti vei ingriji sanatatea mancand hranitor si spalandu-ti bine alimentele, iti vei spori vitalitatea si puterea de a-ti urmari obiectivele. In plus, vei dobandi sanatate si o longevitate mai mare, pe termen lung. Incearca sa fii moderata in legatura cu preferintele tale ?mai putin sanatoase.?

3. Nu te mai plange
Exista vreun motiv pentru care te plangi mereu sau care te deranjeaza ? un personaj negativ, o situatie, un robinet care picura, o masina zgomotoasa? Daca da, intreaba-te: ?Ce pot face pentru a nu mai fi nevoita sa tolerez acest lucru mai departe ?? Daca exista vreo solutie, aplic-o ! Poate ca trebuie sa discuti cu cineva o anumita problema ? treci la actiune acum ! Daca problema nu poate fi remediata, incearca sa o accepti pentru ca, daca te plangi, iti vei prelungi suferinta si-i vei obosi pe cei care-ti asculta nemultumirile.

4. Alege compania persoanelor optimiste
Petrece cat mai mult timp in prezenta persoanelor optimiste care au o viziune pozitiva despre viata si te incurajeaza sa-ti traiesti viata la maxim. Energia lor este contagioasa si la fel este si dispozitia celor care iti ?sorb energia?. Petrece cat mai putin timp cu persoanele care se plang mereu, rapindu-ti energia si entuziasmul.

5. Planifica in avans si selecteaza-ti prioritatile 
Nu vei avea niciodata timp sa faci toate lucrurile importante. Totusi, pentru a-ti folosi timpul in mod eficient, trebuie sa iti definesti cat mai clar valorile si obiectivele si sa planifici in avans. Intreaba-te in permanenta ?Cum imi pot petrece timpul in modul cel mai eficient cu putinta pe termen lung? Nu te lasa prinsa in capcana de a lasa problemele urgente sa te distraga in permanenta de la ceea ce este important.

6. Rezerva-ti cateva pauze doar pentru tine
Nimic nu este mai important decat sa iti rezervi cateva momente pentru a rasufla si a te ?reorganiza?. O tehnica simpla, dar eficienta de a scapa de stres este ?respiratia constienta?, mai ales atunci cand te simti depasita, grabita sau nelinistita. Simplul fapt de a fi constienta de propria respiratie iti incetineste si adanceste suflul. Aceasta cantitate suplimentara de oxigen iti reduce pulsul si tensiunea astfel incat inima ta sa nu mai fie atat de solicitata.
Un alt obicei de a-ti imbogati viata, este acela de a-ti rezerva putin timp in fiecare zi, chiar si cinci minute, pentru a te destinde in liniste. Acest lucru te va ajuta sa-ti limpezesti gandurile si-ti va inviora spiritul. In sfarsit, incearca sa tii un jurnal pentru a vedea mai clar cum stai, unde vrei sa ajungi si care este modalitatea cea mai potrivita pentru a realiza acest lucru.

7. Nu-ti lua prea multe angajamente deodata 
Ordonandu-ti lucrurile cele mai importante din viata in functie de prioritatile tale, poti spune ?nu' mai usor lucrurilor care nu se incadreaza in lista valorilor tale. Inainte de a spune ?da' unui lucru, gandeste-te care ar putea fi consecintele daca ai spune ?nu'. Faci un deserviciu tuturor, inclusiv tie insati atunci cand iti asumi prea multe angajamente si te stresezi foarte mult incercand sa multumesti pe toata lumea.

8. Ai grija de relatiile tale
Relatiile sunt una dintre cele mai bogate surse de voie buna din viata noastra, si totusi de multe ori timpul pe care-l investim in ele nu reflecta importanta lor pentru noi. Ia-ti angajamentul de a petrece mai mult timp cu acele persoane care inseamna foarte mult pentru tine. Acest lucru poate implica programarea activitatilor in agenda, mai degraba decat a astepta ziua in care nici tu nici ei nu aveti nimic de facut. Incearca sa asculti mai mult si sa vorbesti mai putin, fiind cat se poate de prezenta si gata sa percepi intreaga bogatie pe care ti-o ofera timpul petrecut impreuna.

9. Exerseaza ? Urmeaza regula lui 1% 
Iti petreci aproape 30% din saptamana dormind, astfel incat pare destul de rezonabil sa incerci sa-ti rezervi doar 1% din saptamana facand exercitiu fizic. Asta inseamna sesiuni cam de trei ore si jumatate. Exercitiul nu numai ca iti sporeste energia, dar iti reduce si tensiunea, iti mentine inima intr-o stare mai buna, iar endorfinaiti imbunatateste dispozitia. Este o activitate in care nu-ti folosesti creierul ? asa ca nu te mai eschiva si incepe?de astazi!

10. Nu mai fii perfectionista 
Concentrarea asupra aspectelor din viata ta care nu sunt 100% perfecte, iti reduce abilitatea de a te bucura si a aprecia lucrurile frumoase. De asemenea, daca tii neaparat sa faci totul perfect inainte de a trece la altceva, vei termina foarte putine lucruri. Renunta la a face ceea ce altii cred ca ?ar trebui? sa faci, si la incercarea de a da o evaluare subiectiva perfectiunii. In schimb, intreaba-te in permanenta, ?Ce conteaza cu adevarat pentru mine ??

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu